VIDEO PROFIT LIVE Sorin Lăpădatu, CEO NEXO Group: 2024 cred că va fi un an de stabilizare pentru piața imobiliară, iar în 2025 vom observa o redresare semnificativă. Iașiul are acum cel mai mare potențial de dezvoltări imobiliare

„Atât prin materialele pe care le-am documentat pe toate canalele de social media, cât și prin modul în care construim influențăm, într-adevăr, și clienții care sunt persoane fizice, dar și alți dezvoltatori să se inspire și să implementeze soluții pe care noi le implementăm sau pe care le propunem.

Deși tot mai mulți dezvoltatori imobiliari îmbrățișează noile soluții de eficientizare a clădirilor, un procent semnificativ dintre aceștia sunt încă sunt reticenți și preferă să construiască ca și până acum, costurile ridicate fiind unul dintre motivele principale, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Sorin Lăpădatu, CEO NEXO Group, companie de dezvoltări imobiliare.
 
O parte dintre ei sunt foarte deschiși să îmbrățișeze aceste noi soluții. Ne-am dori să fie un procent semnificativ mai mare al dezvoltatorilor care vor să implementeze aceste noi soluții și să dezvolte ansambluri care nu poluează și care sunt ultra-eficiente energetic și care au un consum foarte redus de energie, dar, din păcate, sunt și unii reticenți, care preferă să construiască într-un mod în care au făcut-o mulți ani”, mai spune acesta, adăugând că, într-adevăr, pentru a construi clădiri eficiente energetic este mai dificil atât din perspectivă financiară, cât și ca resurse umane și timp.
„Orice clădire care trebuie verificată de semnificativ mai multe ori evident că va necesita un timp mai mare de construire și resurse financiare mai mare. Și tehnologiile pe care le implementăm vin cu multe provocări pentru că nu au fost implementate de foarte multe ori și atunci expertiza este destul de limitată”, completează Sorin Lăpădatu.

„Pe acest segment de business, ultra-premium, există cumpărători, ei sunt mai puțin influențați de factori externi. Dar și pe celelalte segmente suntem încrezători că, începând cu 2025, vom observa o redresare semnificativă. 2024 cred că va fi un an de stabilizare”, precizează Sorin Lăpădatu.

n ceea ce privește piața rezidențială, el afirmă că segmentul de low cost este, în continuare, afectat, segmentul mediu-premium va fi un pic în creștere anul acesta, iar cel ultra-premium este extrem de căutat.

„Pe lângă București-Ilfov, cred că Iașiul are cel mai mare potențial acum de dezvoltări imobiliare”, mai spune acesta.

Despre problema forței de muncă în construcții, Sorin Lăpădatu afirmă că „s-a rezolvat, pe de-o parte pentru că salariile au crescut destul de mult în România, iar condițiile de muncă locale se apropie de cele din Europa de Vest, iar pe de altă parte prin prisma muncitorilor străini”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *